TR

Sosyal Girişimler için Ağlar Kurulumu: Adil Ticaret Türkiye Projesi Lansmanı, 2 Eylül 2021’de Zoom üzerinden Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi!

Sosyal Girişimler için Ağlar Kurulumu: Adil Ticaret Türkiye Projesi’nin 2 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek lansmanı ile açılışı yapıldı.

"Adil Ticaret", uluslararası ticarette daha fazla eşitlik arayan diyalog, şeffaflık ve saygıya dayalı bir ticaret ortaklığıdır. Daha iyi ticaret koşulları sunarak ve ötekileştirilmiş üreticilerin ve işçilerin haklarını güvence altına alarak sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunur.

Sadece ticaretten daha fazlası olan Adil Ticaret; insanları ve gezegeni kârın önüne koyan bir iş ve ticaret vizyonu sunarak, yeni ekonominin kurumsal modellerini sergileyen bir kavram olarak yoksulluk, iklim değişikliği, cinsiyet eşitsizliği ve adaletsizlikle mücadele eder.

Adil Ticaret Organizasyonları, misyonlarının özü olarak Adil Ticaret’e açık bir bağlılığa sahiptir. Bilinçli tüketiciler tarafından desteklenen bu şirketler, çiftçileri ve üreticileri iyi çalışma koşulları ve çalışmaları için adil ödeme elde etmeleri için desteklemekte aktif olarak yer almakta ve ayrıca geleneksel uluslararası ticaretin kurallarında ve uygulamasında değişiklikler için farkındalık ve kampanyalar yapmaktadır.

Avrupa Birliği tarafından fonlanan Sosyal Girişimler için Ağlar Kurulumu: Adil Ticaret Türkiye Projesi; Türk sivil toplum kuruluşları ile Avrupalı muadilleri arasında yerel, bölgesel ve ulusal düzeylerde uzun vadeli iş birliği geliştirmek için kurulmuştur. INOGAR Kooperatifi ve Dünya Adil Ticaret Örgütü ortaklığında yürütülen proje ile yerel sosyal girişimler ve ilgili paydaşlar için Türkiye’de bir Adil Ticaret ağı kurulması hedeflenmektedir. 

Sosyal Girişimler için Ağlar Kurulumu: Adil Ticaret Türkiye Projesi, Türkiye`deki tüm sosyal ekonomi paydaşlarını bir araya getirmek, bir topluluk kurmak ve Adil Ticaret konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılmıştır. Kurulacak Adil Ticaret Ağı ile sosyal girişimlerin Adil Ticaret iş uygulamalarını ve üretimini yaygınlaştırmasına ve bunları küresel Adil Ticaret topluluğu ve pazarlarına bağlamasına yardımcı olunması amaçlanmaktadır. Ticaret ile ilgilenen Türk girişimcileri küresel Adil Ticaret Ağı’na bağlamak için, proje kapsamında Adil Ticaret uygulamaları, Adil Ticaret tedarik zincirleri ve pazarı hakkında eğitimler gerçekleştirilecek ve savunuculuk çalışmaları yapılacaktır. 

  • 9 Eylül 2021

SHARE

0 Comments
Add Comment